Iwécom

Iwécom is een allround communicatiebureau dat in 1996 is opgericht door Ilmar Woldring (1954). Sinds de oprichting heeft Iwécom aan de reputatie van honderden organisaties gewerkt. Wat opviel is dat veel bedrijven weliswaar investeren in een goede reputatie van hun organisatie, producten en diensten, maar als er zich een calamiteit of erger voordoet maar weinigen echt zijn voorbereid. En juist dan kan een reputatie door verkeerde keuzes of verwijtbaar gedrag in korte tijd onherstelbare schade oplopen. Daarom is Ilmar Woldring zich destijds als een van de eersten verder gaan verdiepen in risico- en crisiscommunicatie. Nu, 20 jaar later, is hij specialist op dit gebied en werkt hij intensief samen met enkele gelouterde crisismanagers in het Crisis Support Team en hebben ze de Crisis Advies Dienst opgezet; een dienst die 24 uur bereikbaar en inzetbaar is in geval van een crisis.

Diverse publicaties (o.a. Crisismanagement in de kinderopvang, uitgegeven door Elsevier Gezondheidszorg, inmiddels Reed Business genaamd) en gastdocentschappen, onder meer aan het Nederlands Instituut Fysieke Veiligheid (NIFV)en Zuyd Hogeschool, onderstrepen zijn autoriteit op dit gebied.

Ilmar Woldring kan bogen op veelzijdige strategische managementervaring, onder meer opgedaan in een middelgrote multinational, de uitgeefwereld en de beurzen- en congressector. Ilmar traint, adviseert en treedt regelmatig op als spreker en dagvoorzitter (onder meer via het Maastrichtse sprekersbureau Assemblee). Verder is hij muzikaal onderlegd; hij speelt onder andere piano, kerkorgel en blok- en dwarsfluit. Hiernaast zingt hij graag. Daarnaast is hij een fervent schaker.

Ilmar Woldring is op diverse vlakken maatschappelijk betrokken. Niet alleen is hij al vele jaren extern examinator bij Zuyd Hogeschool, ook heeft hij als vrijwilliger al diverse bestuursfuncties vervuld (en doet hij dit vandaag de dag deels nog steeds). In een overzichtje:

  • voorzitter van Stichting Gered Gereedschap Parkstad Limburg (2007-2012)
  • mede-heroprichter van, en bestuurslid bij, Stichting Leergeld Maastricht & Heuvelland (2010-2016)
  • bestuurslid voor pr bij Schaakvereniging Voerendaal, sinds 2018
  • bestuurslid bij Stichting Sterrenprints, sinds 2018
  • voorzitter van Stichting Thuishulpcentrale De Brug, vanaf maart 2021

Reacties zijn gesloten.